Nyhet - 20.02.2018 klo 14.49
Kollektivavtalsförhandlingar

I Avecras kollektivavtalsförhandlingar var fokus på lönerna

Förhandlingarna om tågservicepersonalens arbetsvillkor avancerade väl i dag vad gäller frågor i texterna som hänför sig till arbetsvillkoren. Förhandlingarna om lönen fortsätter fredag 2.3

PAM och förhandlarna som representerar arbetsgivarna Turism- och restaurangtjänster MaRa rf. kom mycket längre idag vad gäller öppna frågor i texterna som hänför sig till arbetsvillkoren.

Färdig är man dock ännu inte, eftersom lönerna ännu inte är överenskomna. Dessa diskussioner lades på sidan om redan vid föregående träff som inföll 16.2, och enligt PAMs avtalsexpert Sirpa Moilanen är de på agendan vid nästa möte.

Förhandlingarna fortsätter först fredag 2.3 eftersom det är utmanande att kombinera förhandlarnas tidtabeller. Runt Avecras förhandlingsbord sitter förutom PAMs och MaRas representanter även Avecras representant för arbetsgivare och en förtroendeman.

Avecra är ett företagsspecifikt kollektivavtal som omfattar omkring 200 arbetstagare.

Kollektivavtalet för branschen utgick vid månadsskiftet januari-februari, men tillsvidare följer man villkoren i det gamla avtalet fram tills dess att ett nytt avtal föds.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa