Nyhet - 23.01.2018 klo 15.12

I apoteksbranschens kollektivavtalsförhandlingar specificerades målsättningarna

Bild: GettyImages.

Bild: GettyImages.

I dag på tisdagen fortsatte förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal, med andra ord om arbetsvillkoren för den tekniska personalen vid apoteken, mellan PAM och Apotekens arbetsgivarförbund.

Under den föregående träffen dryftade parterna respektive textmålsättningar som vardera part har meddelat inför kollektivavtalsförhandlingarna. 

”I dagens förhandlingar specificerade ytterligare båda parterna sina respektive målsättningar. Förhandlingarna förlöpte i god och konstruktiv anda. Följande träff är redan inprickad till den här veckans torsdag 25.1”, berättare PAMs avtalsexpert Sirpa Moilanen.

Det är PAMs och arbetsgivarförbundets representanter som förhandlar och bägge parterna har egna målsättningar och utgångspunkter. Förhandlingarna handlar sålunda om att förena dessa linjedragningar.

PAM avtalar om arbetsvillkoren för den tekniska personalen vid apoteken tillsammans med Apotekarnas arbetsgivarförbund. Apoteksbranschens kollektivavtal följs av läkemedelsarbetstagare, läkemedelstekniker, teknisk apotekspersonal, farmanomer, kontorspersonal samt apotekens egen städpersonal.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa