Nyhet - 29.04.2019 klo 10.30
Förbundskongress

Fyra kandidater anmälda för PAM:s ordförandepost

Servicefacket PAM:s förbundskongress väljer en ny förbundsordförande i juni. På fredag anmälde sig Jouni Suomalainen som kandidat i ordförandevalet.

Jouni Suomalainen har anmält sig som kandidat i PAM:s ordförandeval. Suomalainen är aktiv i PAM:s verksamhet och har arbetat i olika serviceuppgifter. Jouni har även fungerat som huvudförtroendeman, arbetarskyddsfullmäktig samt som ordförande för en fackavdelning.

”Som ordförande för PAM är jag beredd att främja medlemmarnas välmående i arbetslivet, deras förtjänstnivå och sociala välmående i samhället. Man måste kunna komma till rätta på sin lön och man ska kunna arbeta ända fram tills pensionen på ett sådant sätt att man mår bra”, kommenterar Suomalainen i sitt meddelande.

En ny förbundsordförande väljs under PAM:s förbundskongress i Helsingfors 4-6.6.2019. I förbundskongressen deltar 373 delegater som valts via medlemsval. Under kongressen besluter de bland annat om förbundets kommande målprogram samt väljer medlemmar till förbundets administrativa organ.

Utöver Suomalainen kandiderar därtill FFC:s direktör Annika Rönni-Sällinen, vicehuvudförtrendeman Jouni Tallgren och förbundsaktiva Ville-Valtteri Pussinen i förbundsordförandevalet.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa