Nyhet - 26.01.2018 klo 14.43
Kollektivavtalsförhandlingar

Förhandlingarna om kollektviavtalet inom handeln fortsatte på fredag

Servicefacket PAM och Finsk Handel träffades åter i dag för att förhandla om kollektivavtalet inom handeln. Inom handeln är kollektivavtalet allmänt bindande. I kollektivavtalet bestäms om minimiarbetsvillkor, såsom lön, tillägg och arbetstid.

Förhandlarna inom handeln kom tillbaka till PAMs kontor på fredag eftermiddag. Kollektivavtalen är i kraft knappt en vecka och under den här veckan har förhandlarna samlats med arbetsgivarens respresentanter återkommande och därtill har bakgrundsgrupperna också arbetat intensivt.

"I dag inledde vi diskussionerna om lönen i förhandlingarna. Dessutom behandlade vi kollektivavtalets kostnadseffekt. Förhandlingarna fortsätter på söndag", berättar PAMs ordförande Ann Selin.

Den sista giltighetsdagen för kollektivavtalet för handeln är nästa veckas onsdag 31.1.2018. Om ett nytt kollektivavtal inte fås före det inleds avtalslöst tillstånd.
Kollektivavtalets kostnadseffekt betyder kostnader för arbetsgivaren orsakade av löneförhöjningar och andra ändringar i avtalen.

PAM och arbetsgivarnas representant Finsk Handel förhandlar om kollektivavtalet för arbetstagare inom handeln.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa