Nyhet - 31.01.2018 klo 16.35
Kollektivavtalsförhandlingar

Förhandlingarna inom apoteksbranschen fortsatte, ännu förhandlar man om löneförhöjningarna

Apotekens arbetsvillkor för branschens tekniska personal förhandlades åter på onsdag. Förhandlingarna bör ännu fortgå i synnerhet vad gäller löneförhöjningarna och sålunda löper förhandlingarna vidare nästa vecka.

PAM och arbetsgivarnas representanter, Apotekens arbetsgivarförbund, förhandlade åter onsdag 31.1 om nya arbetsvillkor för den tekniska personalen vid apoteken.

Enligt PAMs avtalsexpert Sirpa Moilanen har förhandlingarna framskridit i god anda, men exemepelvis diskussionerna om löneförhöjningarna bör diskuteras fortsättningsvis. Sålunda har parterna kommit övens om att träffas nästa veckas tisdag 6.2 för att återgå till förhandlingarna.

"Vi strävar till att söka lösningar", summerar Moilanen.

Från och med början av februari övergår man inom branschen till ett avtalslöst tillstånd i och med att den förra kollektivavtalsperioden utgår. Dock tillämpar man villkoren i det gamla avtalet fram tills dess att ett nytt avtal träder i kraft. Det här sker ofta i kollektivavtalsförhandlingarna. Ifall att förhandlingarna av någon orsak
kör ihop sig, är även stridsåtgärder möjliga under det avtalslösa tillståndet.

PAM avtalar om ett kollektivavtal för apotekens tekniska personal. Apoteksbranschens kollektivavtal tillämpas för läkemedelsarbetstagare, läkemedelstekniker,
teknisk apotekspersonal, farmanomer, kontorspersonal samt apotekens egen städpersonal.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa