Nyhet - 09.04.2018 klo 15.40
Kollektivavtalsförhandlingar

Förhandlingarna för väktarnas arbetsvillkor inleddes med en allmän diskussion

Bild: Gettyimages

Bild: Gettyimages

Förhandlingarna inom säkerhetsbranschen öppnades äntligen. Under måndagens träff kom man ännu inte långt på väg, men så här till att börja med så diskuterade parterna generellt om branschen och de kom överens om när förhandingarna går vidare.

Förhandlingarna om väktarnas arbets- och lönevillkor startade på måndag 9 april. Vid förhandlingsbordet satt en större sammansättning. Medverkande i förhandlingarna var ledande tjänstemän och förtroendemän från de större företagen inom säkerhetsbranschen samt förbundens förhandlare i enlighet med förhandlingsförfarandet på området. Det här var den första träffen inom säkerhetsbranschen, inom vilken kollektivavtalet utgår i slutet av april. Enligt PAMs avtalsexpert Markku Saikkonen hade man ett bra flyt på diskussionen.  

"Väldigt långt handlade det om en allmän diskussion om i vilket läge branschen befinner sig och om förhandlingsordningen under de kommande förhandlingarna. Vi kom överens om de följande träffarna och med vilken sammansättning vi går vidare."

Följande förhandling infaller nästa veckas tisdag 17.4, och fram tills dess ska parterna ta reda på olika frågor på respektive håll.

"Som följande förhandlar vi med ett litet gäng, alltså mellan förbunden på tumanhand, men i övrigt håller vi fast vid en större sammansättning", säger Saikkonen.

Arbetsgivarnas förhandlingspart är PALTA. 

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa