Nyhet - 19.09.2019 klo 13.00
Ungdomar

Enligt färska medlemmen Emre Ag är teamarbete A och O i allt

Emre tillbringar varje arbetsdag vid spåren. ”Det bästa med mitt jobb är flexibla arbetstider”, säger han. Foto: Vesa-Matti Väärä.

Emre tillbringar varje arbetsdag vid spåren. ”Det bästa med mitt jobb är flexibla arbetstider”, säger han. Foto: Vesa-Matti Väärä.

Emre Ag städar tåg och anslöt sig till PAM i slutet av sommaren. I hans arbete ska du helst vara snabb men det allra viktigaste är teamarbete.

Jag är Emre Ag.

Jag bor i Åbo.

Jag anslöt mig till PAM 16 augusti 2019.

Jag städar tåg på företaget Turun RTK-Palvelu där jag började arbeta för tre månader sedan. Jag tycker om mitt arbete eftersom det inte kräver så mycket och jag behöver flexibilitet för tillfället. Jag spelar basket halvprofessionellt, vilket lägger beslag på min tid. Tack vare flexibelt arbete har jag tid över också för studier i statskunskap vid sidan om arbetet. Mitt mål är att skriva min magisteruppsats och utexamineras nästa termin.

Till mina arbetsuppgifter hör att plocka skräp och allmänt städa tåg. Måste du städa tåget mellan stationer måste du vara snabb. Enligt mig är arbetet inte stressigt men andra kan nog tycka det. För det mesta arbetar jag inom stationsområdet. Ibland arbetar jag ensam och ibland i grupp beroende av uppgiften. I grund och botten handlar det ändå alltid om teamarbete där alla gör sin del. Behöver någon hjälp hjälper jag till och vice versa.

Mitt arbetsteam är mångkulturellt. I det finns finländare, nepaleser, kineser och jag från Turkiet. Därför pratar vi mycket engelska i arbetet. Jag tycker nog om då vi pratar finska eftersom det hjälper mig att lära mig språket. Arbetskamraterna har blivit mina vänner. Det är viktigt att alla respekterar varandra och gör sin del av arbetet.

Jag anslöt mig till PAM eftersom arbetslivet inte alltid är rättvist och jag vet att därifrån får jag sakkunnig hjälp. Jag ville försäkra mig om att jag stöds av en större organisation om det behövs någon gång. Det var i själva verket min fru som föreslog att jag ansluter mig.

I många tillväxtländer beskylls fackförbund för att bromsa upp arbetet och tillväxten men i Finland uppskattas och respekteras de. Jag har också lagt märke till att här sporrar människor varandra att ansluta sig, vilket är fint.

På min fritid spelar jag basket på mästerskapsnivå så kvällarna går åt till träning. Annars är jag mycket med min familj och ibland spelar jag gitarr. Jag badar också gärna bastu efter en träning – det har varit det bästa sättet för mig att slappna av sedan tonåren.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa