Nyhet - 05.11.2018 klo 22.30
Arbetslivet

Dystert resultat av samarbetsförhandlingarna på Restamax

Restaurang- och bemanningsföretaget Restamax har avslutat sina samarbetsförhandlingar – 200 får gå och 40 överförs till deltid.

Samarbetsförhandlingarna har omfattat 1 080 anställda på tidigare Royal Ravintolat. På måndag kväll meddelade Restamax att samarbetsförhandlingarna resulterat i att 200 får gå och 40 överförs till deltid. Enligt meddelandet genomförs nedskärningarna med uppsägningar och frivilliga arrangemang och då anställningen upphör för personer som kallas sporadiskt till arbete. Med personalen förhandlas det också om arbete på flera restauranger för att klara av svängningar i efterfrågan.

I juni köpte tolvåriga Restamax närapå 30-åriga traditionella restaurangföretaget Royal Ravintolat. Detta företagsköp har karaktäriserats som det största någonsin inom branschen. Samarbetsförhandlingar inleddes i september. Royal Ravintolat hade 70 restauranger främst i Helsingfors, bland annat Palace, Teatteri, Savoy, Elite och Strindberg. De två företagen har förhållit sig annorlunda till personaluthyrning. Restamax egna bemanningsföretag Smile Henkilöstöpalvelut har vuxit starkt. Restamax har erbjudit tillfälliga anställningar medan Royal Ravintolat har förlitat sig mer på egen personal. Restamax med runt 200 restauranger har meddelat att det eftersträvar flexibilitet, kostnadseffektivitet och inbesparingar på sex miljoner euro med samarbetsförhandlingarna. De två företagens administration slås samman.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa