Nyhet - 06.06.2018 klo 13.13
Evenemang

Borgbacken förbjöd PAMs runda i nöjesparken: Arbetstagarna fick inte ta emot broschyrer

PAMs arbetstagare och aktiva var tvugna att lämna Borgbacken eftersom de förbjöds att diskutera med parkarbetstagarna. Bild: Tero Leponiemi

PAMs arbetstagare och aktiva var tvugna att lämna Borgbacken eftersom de förbjöds att diskutera med parkarbetstagarna. Bild: Tero Leponiemi

PAMs gäng fick inte runda runt på Borgbacken under evenemangsdagen PAM är i luften eftersom nöjesparkens ledning motsatte sig diskussioner med arbetstagarna och förbjöd utdelning av broschyrmaterial. PAMs regionchef Johanna Sparf är bestört.

Evenemanget PAM är i luften fick på onsdag en speciell vändning på Borgbacken då en tidigare avtalad runda inte heller fick genomföras. Borgbackens marknadsföringschef Tero Sjöberg förbjöd PAMs personal och aktiva som anlänt till nöjesparken att dela ut broschyrer och diskutera med parkarbetstagarna på plats.

Man hade tidigare kommit överens om detta per telefon, vilket Sjöberg krävde bevis på. Han meddelade åt PAMs representant att det är förbjudet att runda runt på Borgbacken, även om han inte direkt förhindrade detta.

”Det kan inte vara så att fackförbundens representanter inte får diskutera med arbetstagare eller dela ut broschyrer åt dem. Jag är bestört över bemötandet”, säger PAMs Helsingfors-Nylands regionchef Johanna Sparf och summerar att den här linjedragningen antyder en motsättning av fackförbundsverksamhet. 

PAMs regionchef Johanna Sparf diskuterade med Borgbackens marknadsföringschef Tero Sjöberg (i mitten). Bild: Tero Leponiemi

”Stämningen på Borgbacken har även tidigare varit allt annat än öppen, och man har varit tvungen att komma överens om allt väldigt noggrant med ledningen. Vi hade gärna i god samvaro slagit upp ett tält på området där vi ihade delat ut broschyrer och ballonger, men det förbjöds i ett tidigare skede", berättar Sparf. 

”Därtill hade vi diskuterat om evenemanget PAM är i luften i förväg med arbetsgivarförbundet MaRa rf. De meddelade även om evenemanget till sina medlemsföretag, till vilka Borgbacken hör.”

Sparf beklagar att incidenten bevittnades av ett tjugotal PAMs unga aktiva medlemmar, som fick en mycket speciell bild av företagets personalpolitik.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa