Meddelande - 08.03.2019 klo 10.00
Samarbetsförfarande

Anställda arga på samarbetsförhandlingarna på Veikkaus – svårt att garantera arbetsfreden

Orättvist och frustrerande. Så beskriver PAM-medlemmar pågående samarbetsförhandlingarna på Veikkaus. Det förväntas att anställda tågar ut i protest idag fredag.

”De senaste dagarna har otaliga kontaktat oss om samarbetsförhandlingarna på Veikkaus. Medlemmar är mycket bekymrade och många arga på företagets planer att lägga ned lönsam verksamhet. Nu verkar situationen leda till att anställda tågar ut i protest”, berättar ordförande Ann Selin på PAM.

Veikkaus inledde samarbetsförhandlingar som rör 1 300 personer i januari. Företaget har motiverat omfattande personalnedskärningarna med att det ämnar övergå allt mer till digitala kanaler.

PAM-medlemmarna på Veikkaus företräds av Caswo Kasinopelihoitajat som förberett sig på utmarscher idag fredagen 8 mars klockan 12.00. För tillfället meddelas att utmarscherna avslutas klockan 18.00.

PAM-medlemmar anser det särskilt vara ytterst orättvist att företaget ämnar lägga ned spelborden i över 160 restauranger. Detta kan resultera i att 400 personer får gå. I praktiken är det totalt omöjligt för dem att få likadana arbetsuppgifter någon annanstans eftersom Veikkaus har monopol på spelbord i Finland.

”Det är oansvarigt att ett statsbolag sparkar anställda som skapar vinst. Vidtar anställda åtgärder på sina arbetsplatser är det svårt för oss på förbundet att ingripa i det och garantera arbetsfreden”, noterar Ann Selin.

Samarbetsförhandlingarna på Veikkaus ska pågå fram till 15 mars. Företaget har runt 2 000 anställda.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa