Nyhet - 21.05.2018 klo 15.00
Arbetslivet

Ansikte mot ansikte på arbetsplatserna - PAM i luften för förbundsanställda och aktiva till arbetsplatserna

Jenni Rantala. Fotograf: Eeva Anundi

Jenni Rantala. Fotograf: Eeva Anundi

PAM i luften firas 6–7.6 på olika håll i Finland. Förbundsanställda och aktiva rör på sig vitt och brett överallt där man bäst stöter på proffs inom servicebranscherna.

PAMs anställda och aktiva kretsar 6–7.6 på arbetsplatserna för att berätta för arbetstagare om löneförhöjningarna som förhandlades fram under våren och vad som ändrades i arbetsvillkoren.

”Målsättnigen är att så många som möjligt ska under dagarnas gång få information om de nya arbetsvillkoren så att de därefter bättre känner till sina rättigheter i arbetslivet”, initierar producent Jenni Rantala från PAMs enheten för påverkanskommunikation och marknadsföring angående syftet med evenemanget PAM i luften.

”Man kan se oss i rörelse till exempel i äffärscentrum, nöjesparker och på arbetsplatser inom turism.”

Rantala ansvarar för evenemangets synlighet och material som utdelas under dagarna samt koordinerar bland annat kommunikationen i sociala medier. Hon utmanar alla PAMs lokalavdelningar och förtroendemän att delta i dagarna.

”Fackavdelningarnas aktiva kan ambulera på arbetsplatser inom sitt eget område, medan förtroendevalda däremot bör kontakta de arbetstagare som denna representerar. Regionkontoren stöder och hjälper med att planera dagarna. Material för utdelning, som t.ex. kollektivavtal i fickformat och anslutningsmaterial finns att få.”

PAMs regionkontor är stängda under kampanjdagarna. Man når däremot kontorspersonalen bättre på arbetsplatserna än på regionkontoret. Servicelinjerna fungerar normalt under dagarna. Rantala hoppas på soligt och somrigt väder.

”Hoppeligen har vi allihop glada och givande möten framför oss.”

Evenemanget PAM i luften ordnades första gången i fjolsomras.

”Fjolårets evenemang var en succée! Vi träffade ofantligt med arbetstagare inom servicebranscherna under två dagars tid och man tog emot oss positivt på arbetsplatserna. I år fortsätter vi med dessa dagar och målsättningen är åtminstone samma omfattning. PAM är alltså verkligen i luften 6–7 juni! Ifall att du vill med och runda med PAMs glada gäng, anmäl dig till närmaste regionkontor."

Lähde mukaan PAMia Ilmassa -kiertueelle!

Ota yhteyttä lähimpään aluetoimistoosi ja ilmoittaudu mukaan.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa