Nyhet - 10.05.2019 klo 18.39
Förbundskongressen

Aidanjuuri-Vestala anmälde sig som kandidat i PAM:s ordförandeval

Vandabon Tanja Aidanjuuri-Vestala anmälde sig som kandidat i PAM:s ordförandeval. Nu är kandidaterna sex.

En sjätte person har anmält sig i PAM:s ordförandeval då Tanja Aidanjuuri-Vestala på fredag meddelade att hon ger sig med i valet. 32-åriga Aidanjuuri-Vestala är viceförtroendeman och medlem i direktionen för fackavdelningen Pam-Stockmann 013 rf.

”Löntagarna bör nu och i framtiden kämpa för sina rättigheter och var och en av dem bör kunna betala för sitt uppehälle med en lön. Vi bör nogrannt överväga ifall försämringar i stil med aktiveringsmodellen är motiverade och positiva", berättar Aidanjuuri-Vestala i sitt meddelande.

Aidanjuuri-Vestala har hela sitt vuxna liv arbetat inom handeln. Hon är till sin politiska inriktning sannfinnländare. Aidanjuuri-Vestala har haft flera förtroendeuppdrag och verkar bland annat som ersättare i Vanda stadsfullmäktige och ersättare i Vanda Sannfinländarnas styrelse.

Hon berättar att hon vill främja möjlligheterna för unga att sysselsättas snabbare, vilket minskar risken för marginalisering. Aidanjuuri-Vestala anger att hon dryftat mycket över digitalisering och robotisering samt vad som händer med dem som blir i skymundan av den effektivisering som automatiseringen medför.

Tanja Aidanjuuri-Vestala

En ny förbundsordförande väljs under PAM:s förbundskongress i Helsingfors 4-6.6.2019. I förbundskongressen deltar 373 delegater som valts via medlemsval. Under kongressen besluter de bland annat om förbundets kommande målprogram samt väljer medlemmar till förbundets administrativa organ.

Utöver Aidanjuuri- Vestala kandiderar därtill FFC:s direktör Annika Rönni-Sällinen, vicehuvudförtrendeman Jouni Tallgren samt förbundsaktiva Ville-Valtteri Pussinen och Jouni Suomalainen samt fackavdelningsordförande Petri Pasanen i förbundsordförandevalet.

 

 

 

 

Senaste

Mest lästa