Hiusalan tilanne

Tavoitteenamme on neuvotella hiusalan työntekijöille työehtosopimus, joka takaa minimityöehdot työntekijöille. Vuosi sitten Suomen Hiusyrittäjät irtisanoi työehtosopimuksen, jossa noista minimiehdoista on sovittu eikä halunnut neuvotella uutta.

PAM on sen jälkeen neuvotellut uudesta työehtosopimuksen Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n kanssa, jonne iso osa alan suurimpia yrityksiä on siirtynyt. Neuvotteluissa ei ole päästy tulokseen. Työmme hiusalan työehtojen turvaamiseksi jatkuu edelleen.

Vaikka työehtosopimuksen voimassaolo päättyikin, palkka- ja sen määräytymisen perusteet säilyvät nykyisessä työsuhteessa ennallaan. Työnantaja ei voi esimerkiksi siirtää työntekijää sovitusta palkkausjärjestelmästä toiseen, esimerkiksi kuukausipalkasta provisiopalkkaukseen. Työnantajan tulee myös noudattaa sovittua työaikaa.

Työehtosopimuksen yleisen jälkivaikutuksen nojalla myös työsuhteen perusteella suoritettavat muut taloudelliset etuudet säilyvät. Näillä tarkoitetaan esimerkiksi työaikaa ja palkallista vapaa-aikaa. PAMin näkemyksen mukaan oikeus myös lomarahaan säilyy.

Neuvontapuhelin auttaa

Jos tarvitset lisätietoja tai jokin mietityttää hiusalan asioissa, voit soittaa meille PAMin työsuhdeneuvontaan. Huomaathan, että puhelinnumero on muuttunut.

Tavoitat meidät numerosta 030 100 620 arkisin klo 10-14.

Löydät lisätietoa myös kokoamistamme vastauksista usein kysyittyihin kysymyksiin.